Tuesday, May 15, 2007

Hasan Kababulut; Mimar Kemal Lisesi 978' li.


HASAN KABABULUT İLE SÖYLEŞİ



Bu yazıyı yazmamdaki amaç; Mimar Kemal’ in mezun ettiği başarılı isimlerden biri ve aynı zamanda da mezun olmasına rağmen okulumuzu unutmamakla kalmayıp her alanda desteklerini esirgemeyen Hasan KABABULUT’ u sizlere tanıtmak…

Hasan KABABULUT ortaokul ve liseyi Mimar Kemal’ de okumuş. O yıllarda Mimar Kemal gerek öğretmen kadrosu,gerek öğrencileriyle örnek bir okul. Öğretmenler ve eğitim kaliteli. Dolayısıyla öğrencilerde. Bu kalitenin örneği de Hasan KABABULUT…

Hasan KABABULUT başarısının nedeninin düzenli çalışmak olduğunu söylüyor. Çok çalışmadığını ama oturunca da yarım saatte olsa verimli çalıştığını söylüyor.

Bu çalışmanın karşılığını O.D.T.Ü,İstanbul Üniversitesi,Hacettepe Üniversitesi gibi okulları kazanarak almış. Bu okulları bitirememiş belki ama çok şey öğrenmiş. Hatasının ise doğru tercih yapmamasından kaynaklandığını söylüyor. Küçük yaştan beri sahip sahip olduğu işletmecilik hayali ağır basıp, işletmeci olduğunda ise doğru olanı yaptığını belirtiyor. Eksik ya da fazla yetinmeyi biliyor.

O dönemde ise Hasan Bey’ in en büyük eksiği bir abla ya da ağabeye sahip olmaması… O bu eksikliği kendisinden altı yedi yaş büyük olan öğretmenleriyle gidermiş,onlardan çok şey öğrenmiş. Ama öğrenirken de öğretmenlerle öğrenciler arasında oluşan duvarı aşmayı başarmış. 'Çok kıymetli, keyifli' diye tanımladığı arkadaşları ve öğretmenlerinin olduğunu söylüyor ve en büyük varlığının bu olduğunu ekliyor.

Öyle ki öğretmenine yıllar sonra bile olsa şikayetlerini isteklerini dile getirebiliyor. Edebiyat öğretmeni Emine KESGEÇ’ e yazdığı mektupla onu şaşırtabiliyor. Mektubunda pişmanlıklarını, bazı şeylerin değerinin kaybedilince anlaşıldığını, hayatın biz insanları sınadığını anlatıyor ve öğretmenlerini bu kadar iyi kompozisyon yazabilen birinin nasıl olup ta sınavlardan 4-5 aldığı konusunda şaşırtıyor. Yeteneklerin zorlama olmadan, kendiliğinden ortaya çıktığını belirtiyor. Belki de çok basit dediğimiz çiçeği, böceği anlatamıyor ama karmakarışık, zor olan hayatı kaleminden kağıda aktarabiliyor.

İnsanın en önemli yatırımı kendine yaptığını,kendini geliştirmeyi bilenin ayakta kaldığını söylüyor.Kendisine bu yatırımı yapma fırsatı veren Mimar Kemal İ.Ö.O ve Lisesini çok seviyor,değer veriyor ve Mimar Kemalli kimliğini taşımaktan gurur duyuyor.

‘İnsan ancak sevdiği işi yaparsa başarılı olur’ diyor.Hayatın sadece olumlu şeylerden değil,olumlu-olumsuz tüm gerçeklerden oluştuğunu önemle vurguluyor.


Mimar Kemal İ.Ö.O ve Mimar Kemal Lisesi’ni gönülden destekliyor.Okulumuzun değişimi ve gelişiminin bizlerle olacağını söylüyor.Bütün bunları söylerken,anlatırken karşısındakine hiçbir şeyin imkansız olmadığını ispatlıyor gizlice.Karşımıza geçip parmağını sallamadan ders veriyor.


Ben de bana zaman ayırıp bu sohbetten çok şey öğrenmemi sağladığı için kendisine çok teşekkür ediyorum.


HİLAL AK

YD 10 FEN-A


Mimar Kemal Lisesi

Ankara

No comments: